nedjelja, 22. ožujka 2009.

BOSSTAN-ADAPTACIJE STANOVA



O adaptacijama općenito:

Adaptacija je prije ili kasnije nužnost svakog stambenog ili poslovnog prostora iz slijedećih razloga:

- Dotrajalost objekta uzrokovana godinama eksploatacije.

- Nekvalitetna izvedba u fazi gradnje i opremanja objekta.

- Potrebitost adaptacije radi prenamjene ili reorganizacije prostora.

- Potrebitost adaptacije radi poboljšanja kvalitete, udobnosti i estetike objekta.

- Potrebitost adaptacije uzrokovana ratnim djelovanjima.

- Potrebitost adaptacije uzrokovana prirodnim nepogodama (poplave, potresi, tsunami...)

- Potrebitost adaptacije uzrokovana uništavanjem objekta uslijed tehničkih kvarova (plavljenje i zapaljenje objekta radi neispravnih instalacija...)

- Potrebitost adaptacije uzrokovana nebrigom ili vandalizmom.
Adaptaciji objekta (stan, kuća, poslovni prostor, cijela zgrada) u tehničkom je smislu mudrije pristupati cjelovito na način da se odjednom renovira cijela nekretnina jer se jedino u tom slučaju mogu izmijeniti svi vitalni dijelovi građevine (glavne instalacije, fasada i fasadna stolarija...) koji presudno utječu na vrijeme eksploatacije objekta nakon adaptacije. Kvalitetnom i Kompletnom adaptacijom stana ili kuće produžujemo vijek trajanja i mogućnost eksploatacije za slijedećih 30 do 50 godina. Takva cjelovita i opsežna adaptacija je dugoročno gledajući najekonomičnija i najkomotnija jer nakon nje o majstorima duže vrijeme ne morate razmišljati što je u pravilu svima veliki problem.
Jednom izgrađeni objekat u konstrukcijskom smislu trpi nekoliko adaptacija te nakon kvalitetne i opsežne adaptacije objekat poprima kvalitete novogradnje ii ne treba se bojati renoviranih objekata i prostora ukoliko je posao stručno napravljen. Treba se bojati nestručnih i neiskusnih izvođača adaptacija jer takvi mogu potrošiti puno novaca a da kratko vrijeme nakon adaptacije imate iste ili slične probleme zbog kojih ste u adaptaciju krenuli. U kvalitetno renoviranom prostoru estetiku možete vrlo jednostavno mijenjati izmjenom boje zidova, dekorativnih detalja i namještaja i na taj način prostor prilagođavati estetskim potrebama korisnika tog interijera.
Kupci stanova ponekad zaziru od kupovine starih stanova iz opravdanih razloga jer su takvi stanovi uglavnom u lošem stanju i nužna im je adaptacija što mnoge odbija. Nisu sigurni može li se uopće taj stan dobro srediti, koliko če to koštati i kako če naći pouzdanu firmu za izvođenje adaptacije. Sve to oduzima puno vremena, pije živce, stvara osjećaj neizvjesnosti i tjeskobe i komplicira promjenu stana.
No, postavlja se pitanje dali novogradnja garantira kvalitetan stan? Dali u novogradnji imate mogućnost uređenja interijera po svom ukusu? Dali možete naći novi stan u kvartu u kojem želite živjeti? Dali novonastala naselja po rubnim dijelovima grada imaju adekvatnu infrastrukturu i "dušu" koja je toliko bitna da bi se u novom stanu dobro osjećali?
Adaptacije stanova
Obzirom da u stanu provodimo veći dio života, stan treba biti funkcionalan, udoban i oku ugodan. Nije li tako trebalo bi razmisliti o adaptaciji i preuređenju stana jer bi taj prostor trebao biti oaza mira i spokojstva u kojoj svako ima svoju sobu ili barem kutak prilagođen individualnim potrebama.Tel:095/8066-455

Nema komentara:

Objavi komentar